dimarts, 21 de maig del 2013

La roda de la vida

Bon dia companys/es,
us comento un parell de coses de les últimes pràctiques realitzades amb dos nens.

Amb el primer nen (li direm B.):
- Vam treballar la creació d'una història a partir d'unes imatges.
- Un altre dia, vam llegir el conte (alguns paràgrafs ho llegia en B. i uns altres paràgrafs ells llegíem nosaltres, la meva tutora i jo). El llibre en qüestió es titula "El misteri de Buster Keaton" de Miquel Obiols. Vam fer el capítol de "La senyoreta Trempallapis". Tracta d'una senyoreta molt autoritària que ho volia tot perfecte i prohibia als nens fer servir la goma d'esborrar. Els nens del conte van descobrir que se les menjava. I en va menjar tantes, que al final es va esborrar.
En B. llegia a poc a poc i en ocasions s'encallava o s'equivocava. Per ser un nen de cinquè té un nivell baix de lectura, cal seguir-ho treballant. Després en B. va fer el resum oralment.
- Aquesta història és molt divertida i dóna peu a parlar de coses de l'escola, dels mestres que hi ha, de què faries tu si et passés això, ... Per acabar, ens vam inventar un final diferent, per escrit. I tant la meva tutora, com en B., com jo, vam escriure tres històries diferents, algunes més reals, altres més fantasioses.

I amb el segon nen (li direm R.):
- Vam treballar la roda de la vida. Pel que em va explicar la meva tutora és un recurs que s'utilitza en molts Coaching i ens serveix per veure on som, en aquest cas, amb en R. i pensar què ens falta per arribar a l'excel·lència. Està dividida en 9 àrees que són les més importants de tot ésser humà. Com funciona? Doncs senzill. Es tracta d'avaluar el grau de satisfacció en cadascuna de les àrees, puntuant de l'1 al 10.
Vegem aquí l'esquema de la roda de la vida:





Si concretem una mica en aquestes àrees veurem que:
  • Carrera Professional / Estudis / Negocis/ Feina/ Escola (en el cas dels nens) . - La més sobre-estimada, és molt valuosa però és important recordar que l'èxit en aquesta àrea mai justificarà el fracàs en altres.
  • Finances / Riquesa / Diners . - Una altra sobre valorada, aquesta engloba els diners i els béns que tenim, és a dir el nostre patrimoni.
  • Salut . - El nostre estat físic, benestar i també la nostra estètica s'inclou aquí.
  • Vida Social / Amistats . - Com estem en la nostra vida social: Sols?Amistats de poca qualitat? Estranyant a algunes persones?.
  • Família . - Com estem en la relació amb els nostres pares i altres familiars amb qui interactuem regularment.
  • Romanç / Amor . - La relació amb la nostra esposa / núvia entre aquí. En el cas dels nens, amor amb totes les persones del seu entorn.
  • Diversió / Recreació / Oci . - Saps relaxar? Et renoves i diverteixes de forma equilibrada i sana?
  • Contribució / Entorn . - Estàs ajudant a altres? Estàs contribuint a crear un món millor?
  • Creixement Personal . - Estem creixent i aprenent constantment o estem estancats?

Totes i cadascuna de les àrees de la Roda de la Vida són importants!

Susana Ortiz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada